Έλεγχος γυναικείας υπογονιμότητας

Εκτιμάται ότι το 50% των περιπτώσεων υπογονιμότητας οφείλονται σε γενετικά ελαττώματα.

H υπογονιμότητα οφείλεται σε γενετικά αίτια σε 1 στις 7 γυναίκες.

Τι περιλαμβάνεται στον έλεγχο γυναικείας υπογονιμότητας?

Ο έλεγχος γυναικείας υπογονιμότητας Fertility Screen ελέγχει τις πιο κοινές γενετικές αιτίες της γυναικείας στειρότητας μέσα από την ανάλυση χρωμοσωμάτων.

 2


REF
// Foresta C. et al. (2002) Guidelines for the appropriate use of genetic tests in infertile couples. Eur J Hum Genet. 10:303-312. 

Sullivan, S. et al. (2011) FMR1 and the continuum of primary ovarian insufficiency. Semin Reprod Med. 29:299-307.

Venkatesh T. et al. (2014) New insights into the genetic basis of infertility. Appl Clin Genet. 7:235-243.

Προηγμένη ανάλυση Χρωμοσωμάτων και μεταλλάξεων

 

Ο έλεγχος παρέχει μωσαϊκή χρωμοσωμική ανάλυση με απλό ή/και μοριακό καρυότυπο, διερεύνηση φυλετικών χρωμοσωμικών ανωμαλιών και του συνδρόμου του εύθραυστου Χ

Χωρίς τίτλο

Πώς Δουλεύει?

Από την πλευρά σας απαιτείται μια απλή αιμοληψία από το χέρι. Έπειτα το δείγμα σας αποστέλλεται σε κατάλληλη συσκευασία σε πιστοποιημένα εργαστήρια για την πιο εμπεριστατωμένη και προηγμένη ματιά στις πιθανές γενετικές αιτίες της υπογονιμότητάς σας. Η απάντηση είναι διαθέσιμη σε περίπου 2 εβδομάδες από την παραλαβή του δείγματος σας στα εργαστήρια.

Οδηγίες και συστάσεις ιατρικών εταιρειών

Πολλές επαγγελματικές ιατρικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), του Αμερικάνικου Συνέδριου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) και της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας (AUA) συστήνουν άνδρες και γυναίκες με υπογονιμότητα να κάνουν γενετικό έλεγχο.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται ο έλεγχος γυναικείας υπογονιμότητας;

Σε κάθε γυναίκα που θέλει να γνωρίζει τους πιθανούς γενετικούς κινδύνους υπογονιμότητας πριν από την εξωσωματική γονιμοποίηση ή τη σύλληψη. Η πρώιμη γνώση και η ευαισθητοποίηση θα μειώσουν μεταγενέστερα έξοδα, θα εξοικονομήσουν χρόνο και θα γλιτώσουν άγχος δίνοντας σε εσάς και τους θεράποντες ιατρούς σας καλύτερη προετοιμασία και επιλογές για την επίτευξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τα οφέλη του ελέγχου γονιμότητας αν έχετε βιώσει κάποιο από τα παρακάτω:

  • Γνωστό οικογενειακό ιστορικό προβλημάτων γονιμότητας.
  • Αποτυχία να μείνετε έγκυος μετά από προσπάθεια να συλλάβετε για έξι μήνες ή περισσότερο.
  • Ιστορικό περισσότερων από μία αποβολών.

Δωρεάν Γενετική Συμβουλευτική
16586986_1208583715877337_6705030461532159978_o

 

Στη Safembryo, παρέχουμε δωρεάν γενετική συμβουλευτική πριν και μετά τον έλεγχο γονιμότητας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας για να εξασφαλίσουμε ότι ο γενετικός έλεγχος που επιλέξατε είναι κατάλληλος και όσο το δυνατόν πιο εύκολος να κατανοηθεί.