Υγεία 

Η εξατομικευμένη ιατρική είναι μια προσέγγιση, στην οποία δίνει κανείς έμφαση στα χαρακτηριστικά της ασθένειας που είναι μοναδικά μεν, αλλά και συνάμα διαφορετικά μεταξύ των ανθρώπων. Όπως είμαστε και εμείς μεταξύ μας στα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά.
Αυτά τα χαρακτηριστικά βασίζονται στην προδιάθεση που έχει γραφτεί στο γενετικό μας υλικό κατά τη γέννησή μας, σε συνδυασμό με το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής του καθενός από εμάς.
Το DNA είναι ο φορέας των γενετικών πληροφοριών όχι μόνο με την έννοια της μεταβίβασης χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά, αλλά και της διαφοροποίησης και εξειδίκευσης του κάθε κυττάρου για την εκτέλεση των ιδιαίτερων λειτουργιών του.
Η παρουσία ασθένειας εξαρτάται τόσο από τη γενετική προδιάθεση όσο και από τις περιβαλλοντολογικές επιδράσεις και τον τρόπο ζωής του ατόμου.

Η ανάλυση του DNA είναι μία πολύτιμη αλλά και αναγκαία εξέταση, η οποία μπορεί να ανιχνεύει πολυμορφισμούς στο ανθρώπινο γονιδίωμα, που σχετίζονται με γενετική προδιάθεση ή/και αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη, μεταβολικών συνδρόμων, γαστρεντερικών προβλημάτων κ.α.

Στην εποχή της Εξατομικευμένης Προληπτικής Ιατρικής, η γνώση της προδιάθεσης αυτής είναι απόλυτα αναγκαία έτσι ώστε να παρθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα (συνήθως μέσω διατροφικών παρεμβάσεων) και να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί και παρεμβάσεις στο άμεσο περιβάλλον και τον τρόπο ζωής για να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει σημαντικά η εμφάνιση της ασθένειας, προσφέροντας έτσι στο άτομο εκτεταμένη και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

personalised medicine 1

Διατροφή και Υγεία ygeia-diatrofhΌλοι μας γνωρίζουμε ότι η σχέση της διατροφής με την υγεία είναι άμεση. Οι διατροφικές και οι προσωπικές μας συνήθειες, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορούν να οδηγήσουν σε ένα εύρος κοινών παθήσεων, όπως καρδιαγγειακές, παχυσαρκία, διαβήτη, μεταβολικά σύνδρομα κ.α. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διάφορες ουσίες που βρίσκονται στις τροφές επιδρούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα αλλάζοντας κάποιες φορές την έκφραση ή τη δομή των γονιδίων.

Υπάρχει η Δυνατότητα τέτοιου ελέγχου σήμερα;
Ενώ πριν από μερικά χρόνια ένας τέτοιος έλεγχος ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας, σήμερα, το  Γονιδιακά DNA Test της iDNA Genomics, που μας δίνουν τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για την διατροφή που μας ταιριάζει και δείχνουν την προδιάθεση σε κοινές παθήσεις τις οποίες μέσω της σωστής διατροφής και των προσωπικών συνηθειών (lifestyle) μπορούμε να προλάβουμε (πρωτογενής πρόληψη).
Η αξία αυτών των Tests όσον αφορά την πρόληψη είναι πολύ σημαντική, γιατί ο καθένας μπορεί μέσω της κατάλληλης γι’ αυτόν εξατομικευμένης Γονιδιακής Διατροφής να βελτιώσει την λειτουργία του οργανισμού του σε σημαντικούς τομείς της υγείας όπως:

1. Τη καρδιακή λειτουργία
2. Το μεταβολισμό και κατά συνέπεια την παχυσαρκία
3. To ανοσοποιητικό του σύστημα
4. Τον έλεγχο του βάρους του
5. Την επεξεργασία ουσιών όπως η λακτόζη, το αλκοόλ, η καφεΐνη
6. Την απορρόφηση των βιταμινών, και το μεταβολισμό των ιχνοστοιχείων 

7. Τα αθλήματα που μας ταιριάζουν για καλύτερες επιδόσεις

8. Η προδιάθεση σε τραυματισμούς

χαρούμενος-ώριμος-γιατρός-που-κρατά-ένα-μή-ο-και-ένα-μεγά-ο-χάπι-83479328

Δείτε επιπλέον λεπτομέρειες στο φυλλάδιο.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται εφαρμόζοντας την κατάλληλη προσωπική Γονιδιακή Διατροφή, λαμβάνοντας τα αναγκαία σκευάσματα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ιχνοστοιχείων που πιθανόν να συστηθούν από τον επαγγελματία υγείας σας έπειτα από την διατροφογενετική ανάλυση και με τη κατάλληλη άσκηση: δηλαδή με απόλυτα φυσικό τρόπο!

To iDNA Genomics 3 σε 1

Αν ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του τι θα μπορούσε να επιφυλάσσει το μέλλον παιδικός-διαβήτηςγια εσάς τότε το τεστ iDNA 3 σε 1 είναι για σας. Αυτή η δοκιμή αναφέρει 75 διαφορετικούς παράγοντες που περιλαμβάνουν:
Έλεγχο βάρους.
• Απορρόφηση βιταμινών και μεταβολισμό ιχνοστοιχείων.
• Καρδιομεταβολική υγεία (υπέρταση, υπερτριγλυκεριδαιμία, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλοαγγειακό ατύχημα, στεφανιαία προβλήματα).
• Αποτοξίνωση και αντιοξειδωτικές ανάγκες.prosehe-min-patheis-anakopi-kardias-gi-ayto-enimerosoy-gia-ta-prota-simadia
Τροφικές ευαισθησίες (αλκοόλ, καφείνη, λακτόζη,γλουτένη).
• Επίτευξη αύξησης / απώλειας βάρους (έλεγχος λιπιδίων, υδατανθράκων και άλλων θρεπτικών ουσιών).
• Επιλέξτε το σωστό τύπο άσκησης για να εξασκηθείτε σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναζητάτε. Πχ αθλήματα Αντοχής (π.χ. αγωνίσματα δρόμου) ή αθλητικές επιδόσεις Δύναμης (π.χ. άρση βαρών)

• Εξετάζεται η μυική δύναμη, η ισχύ, την αεροβική ικανότητα και η ικανότητα για μυϊκή υπερπλασία και το κίνητρό μας για άσκηση.

• Προδιάθεση για τραυματισμούς τενόντων, η μυοσκελετική υγεία, η αντοχή στοo-LOVE-HANDLE-facebookν πόνο και η ικανότητα αποκατάστασης μετά την άσκηση.
• Βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος (μέσα από τη σωστή πρόσληψη βιταμινών και ανόργανων συστατικών).
• Διατροφική συμπεριφορά (κατανάλωση σνάκ, βιολογικό ρολόι).
• Μείωση/εξάλειψη των συμπτωμάτων σε περίπτωση που παρουσιάζονται γαστρεντερικά προβλήματα (που συνδέονται με διατροφικές δυσανεξίες).

 

Δείτε αναλυτικά όλους τους παράγοντες και τα αντίστοιχα γονίδια που μελετώνται στον ακόλουθο πίνακα:

γονιδια iDNA 3 σε 1

εικόνα απο απάντηση idna 3in1

 

Μόλις ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση του γενετικού σας προφίλ, μετατρέπεται σε μια εξατομικευμένη αναφορά πάνω από 70 σελίδες που σας παρέχει συμβουλές για μια ζωή εξατομικευμένης φροντίδας της υγείας και της διατροφής σας ειδικά προσαρμοσμένη με βάση το μοναδικό προφίλ DNA σας.

Δείτε ένα ολοκληρωμένο πρότυπο του αποτελέσματος εδώ .

Τι αποτελέσματα μπορώ να έχω;
Κάνοντας το τεστ μπορείτε να έχετε αποτελέσματα που σχετίζονται με τη διατροφή, την προδιάθεση ασθενειών, την αθλητική απόδοση, την παιδική παχυσαρκία.

dietorexerciseΠιο αναλυτικά ελέγχονται γονίδια σχετικά με: μεταβολισμό πρωτεϊνών, λιπιδίων, υδατανθράκων, τις ανάγκες σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες, μεταβολισμό καφέ, αλκοόλ, αλατιού, τη δυσανεξία σε γλουτένη και λακτόζη και την προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Σε ότι αφορά την αθλητική απόδοση ελέγχεται η προδιάθεση για: υψηλές αθλητικές αποδόσεις, τις γενετικές τροποποιήσεις που έχουν σχετιστεί με την επιλογή κατάλληλου αθλήματος και προπόνησης.

Διατροφικές παρεμβάσεις

Διατροφικές παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων ελάττωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών οξέων, αύξηση της πρόσληψης ω3-πολύ-ακόρεστων λιπαρών οξέων, αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου και Βιταμίνης D, αύξηση κατανάλωσης σταυρανθών λαχανικών (λάχανο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών) και λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και φυτο-οιστρογόνα.

Αλλαγή του τρόπου ζωής
runningΑλλαγή του τρόπου ζωής συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση της φυσικής άσκησης, μείωση του σωματικού βάρους, συχνό έλεγχο και παρακολούθηση ποσοτικών παραμέτρων (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια HDL, LDL κλπ) όπως επίσης και την έγκαιρη έναρξη προ-συμπτωματικών φαρμακευτικών θεραπειών.

Τι είναι αυτό που κάνει τα τεστ iDNA να υπερτερούν έναντι οποιουδήποτε άλλου ανάλογου τεστ?

Τα iDNA αποτελούν γενετικά τεστ που έχουν προκύψει έπειτα από μακροχρόνια έρευναblog-laís2 σε εξειδικευμένα εργαστήρια στον χώρο της διατροφής σε συνδυασμό με την υγεία και το μεταβολισμό.
Τα τεστ iDNA περιλαμβάνουν την πληρέστερη γενετική ανάλυση με τους περισσότερους πολυμορφισμούς ανά κατηγορία από κάθε άλλο τεστ.
Το μεγαλύτερό τους προτέρημα όμως είναι η εμπεριστατωμένη (σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα απάντηση) που όμως δίνεται με πολύ επεξηγηματικό και απλό τρόπο ώστε να είναι κατανοητή από όλους και οι συμβουλές που προτίνοτναι σε κάθε περίπτωση που έχουν καταρτηστεί απο μια διεπιστημονική ομάδα, βιολόγων, φαρμακολόγων και κλινικών διατροφολόγων.

Η ερμηνεία δηλαδή των αποτελεσμάτων και οι διατροφικές και lifestyle συστάσεις που δίνονται είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα iDNA test μοναδικά.