Γενετικές λύσεις για μια καλύτερη ζωή για σας!

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και προσφοράς καινοτόμων και προηγμένων προϊόντων, η Safembryo ξεκίνησε νέα συνεργασία με την iDNA Genomics, για την διάθεση τεστ διατροφογενετικής .

Η εξατομικευμένη ιατρική είναι το φάρμακο του μέλλοντος … και η Γενετική είναι η πύλη για την εξατομικευμένη ιατρική.

Σχετικά με τη iDNA Genomics

Η iDNA Genomics παρέχει εξατομικευμένες γενετικές λύσεις για τον καθένα από εσάς. Παρέχουμε εξαιρετικά έγκυρα και ενημερωμένα αποτελέσματα. Βοηθάμε τους πελάτες μας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Έχουμε δέσμευση απέναντι στην κοινωνία, να κάνουμε τη γενετική διάγνωση προσβάσιμη σε όλους, ώστε να μπορούν να κάνουν καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους.

Η εξατομικευμένη γενετική ανάλυση είναι η διαδικασία ταυτοποίησης των γενετικών παραλλαγών που έχουν αποδειχθεί, για παράδειγμα, να αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών ή να βοηθούν στην καλύτερη αφομοίωση ορισμένων τύπων τροφίμων ή ακόμη και το είδος άσκησης στο οποίο μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί καλύτερα.

Με τον εντοπισμό των προσωπικών σας γενετικών χαρακτηριστικών, μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερες επιλογές για τον τρόπο ζωή σας.

Έχουμε κάνει μια σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη των εργαστηριακών εξετάσεών μας με την ομάδα εμπειρογνωμόνων μας που αποτελείται από γενετιστές, γιατρούς, διατροφολόγους, δερματολόγους καθώς και άλλους βασικούς συμβούλους και προσωπικό.

Benefits-personal-genetic-analysis

Η συνεργασία της Safembryo με την iDNA Genomics πρεσβέβει τα  4P της Ιατρικής:

Πρόληψη (Prevention). Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι πρέπει να αποφύγουμε και γιατί και προσαρμόζοντας τον τρόπο ζωής μας για την πρόληψη της ανάπτυξης των ασθενειών.

Συμμετοχή (Participation). Το άτομο συμμετέχει αποφασίζοντας για την υγεία του. Η σημασία που δίνεται είναι προληπτική, όχι αντιδραστική.

Εξατομίκευση (Personalized). Αξιολόγηση κάθε ατόμου ξεχωριστά σύμφωνα με την ευαισθησία του απέναντι σε μια ασθένεια ή θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Πρόγνωση (Predictive). Δεν πρόκειται τόσο για την αναμονή, ούτε για να αποφύγουμε κάτι που θα συμβεί, αλλά περισσότερο για να μάθουμε τι θα συμβεί και για να το αποτρέψουμε να συμβεί στο μέλλον.4Ps-EN

Πώς δουλεύει

Laboratorio-e1533134934256Το  εργαστήριο της iDNA Genomics εδρεύει στην Αθήνα. Αποτελείται από μια πολυεπιστημονική ομάδα αναγνωρισμένων καθηγητών, γενετιστών, μοριακών βιολόγων, κλινικών φαρμακολόγων και κλινικών διατροφολόγων.

Οι εξετάσεις αναλύουν μια σειρά γενετικών παραλλαγών που ονομάζονται «μονονουκλεοτιδικοί πολυμορφισμοί ή SNP», οι οποίοι δίνουν πληροφορίες σχετικά με ορισμένες παραμέτρους υγείας (όπως ο τρόπος αφομοίωσης των θρεπτικών ουσιών, η διατροφική συμπεριφορά, η ανταπόκριση στην άσκηση, η παχυσαρκία, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος ή ο κίνδυνος για διαβήτη). Οι SNP εξηγούν περίπου το 90% της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Ο στόχος αυτών των καινοτόμων εξετάσεών είναι ότι μόλις έχετε τα αποτελέσματά σας, μπορείτε, μαζί με ένα γιατρό, διατροφολόγο, γυμναστή ή άλλο επαγγελματία υγείας, να προσαρμόσετε τις συνήθειες της ζωής σας σύμφωνα με τα γενετικά αποτελέσματα που έχετε για να επιτύχετε καλύτερα τους στόχους σας. Η επιστημονική μας ομάδα επιλέγει τις πιο σχετικές γενετικές παραλλαγές για κάθε περιοχή μελέτης.

H ανάλυση γίνεται χρησιμοSaleva-buccal-DNA-testποιώντας την τελευταία τεχνολογία qPCR Array. Με αυτή την μέθοδο, μελετώνται συγκεκριμένα θραύσματα DNA στα οποία εντοπίζονται οι γενετικές παραλλαγές που μας ενδιαφέρουν. Χρησιμοποιώντας αυτή την εξαιρετικά εξειδικευμένη τεχνολογία, μπορούμε να προσδιορίσουμε τις γενετικές παραλλαγές που υπάρχουν σε κάθε άτομο.

Το μόνο που απαιτείται είναι ένα δείγμα του DNA σας το οποίο λαμβάνεται από το σάλιο σας χρησιμοποιώντας ένα απλό αλλά ειδικά αναπτυγμένο βαμβακοφόρο στυλεό. Έπειτα σε περίπου 20 εργάσιμες ημέρες μετά τη λήψη του δείγματος σας, η εξατομικευμένη αναλυτική αναφορά σας θα είναι έτοιμη!

Τα τεστ μας

Οι γενετικές μας εξετάσεις έχουν αναπτυχθεί για άτομα που θα ήθελαν να διαχειριστούςν το βάρος τους, να κατανοήσουν την προδιάθεση τους για καρδιαγγειακά νοσήματα, να ελέγξουν ποια αθήλματα τους ταιριάζουν την προδιάθεση που έχουν σε τραυματισμούς.

Μόλις έχετε την αναφορά σας, μπορείτε να συζητήσετε τα συμπεράσματα με τον επαγγελματία υγείας σας για να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των ενδεχόμενων κινδύνων.

H  iDNA Genetics παρέχει 2 τεστ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου.

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ.

Για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε αντίστοιχα τις καρτέλες της κάθε κατηγορίας εξέτασης για την υγεία (3 σε 1) και τη διατροφή ή να επικοινωνήσετε με τα κέντρα μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.